Innovació

Visualització de la recerca. ICD

Infoparticipa/icd és una eina de periodisme digital. Ofereix una metodologia i unes aplicacions web per a proporcionar informació entenedora, que faciliti que dones i homes facin el seguiment i l’avaluació de l’acció dels governs i les polítiques públiques.

Aquesta primera versió d’infoparticipa, elaborada amb el suport de l’Institut Català de les Dones de la Generalitat de Catalunya, permet fer visibles les actuacions amb perspectiva de gènere d’els projectes subvencionats per la Llei de Barris a diferents ajuntaments de Catalunya des de 2004. Proporciona, així, un coneixement col·lectiu del que es fa en cada localitat, i facilita identificar les bones pràctiques en aquest tema, per promoure un intercanvi d’experiències i noves actuacions.

Esperem completar aquesta eina bàsica en futurs projectes, ampliant la informació i fent una matriu més complexa, per incorporar dades d’altres polítiques públiques; i també, en una segona fase, oferint eines pel debat col·lectiu i la participació en el seguiment i l’avaluació de les polítiques públiques.