Notícies

2a edició del Segell Infoparticipa a les webs dels ajuntaments de Catalunya

divendres, 10 de octubre de 2014
Segell-infoparticipa-2014-a-200p

El proper 16 de desembre es lliuraran les distincions del Segell Infoparticipa a la qualitat i la transparència de les webs dels ajuntaments de Catalunya.

El Segell Infoparticipa és una certificació que s’atorga a les webs que han assolit les puntuacions més elevades en el Mapa Infoparticipa.

Aquesta puntuació es basa en el compliment de 41 indicadors que pregunten sobre la informació que es publica a les pàgines web sobre qui són els representants polítics, com gestionen els recursos col·lectius, com informen de la gestió i quins recursos ofereixen per a la participació ciutadana.

El resultat d’aquestes avaluacions s’utilitza per elaborar un informe que es fa públic i a partir del qual un Consell Certificador, format per representants d’entitats diverses vinculades a les administracions locals, contrasta les dades i acorda, si ho considera oportú, la distinció que es ha de donar a cada corporació.

La 1a edició del Segell Infoparticipa es va basar en l’avaluació de les webs dels 947 ajuntaments de Catalunya que es va realitzar del 23 de maig de 2013 al 31 gener 2014.

El Segell va ser atorgat a 48 ajuntaments en un acte que es va celebrar al Palau de Pedralbes de Barcelona, presidit per la vicepresidenta del Govern de la Generalitat de Catalunya, senyora Joana Ortega, i el rector de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Per al lliurament de la 2a edició es tindran en compte els resultats de l’avaluació que s’està realitzant des del 5 de maig fins al 31 octubre 2014 en un acte previst per al 16 de desembre a les 18’30 hores.