Notícies

HumanismePlural.com, un projecte finançat per RecerCaixa

dimecres, 11 de març de 2015
RecerCaixa-300p

HumanismePlural.com ha esta sel·leccionat en la convocatòria de projectes de RecerCaixa 2014. Aquest finançament permetrà desenvolupar a Internet una eina per a la construcció de coneixement col·lectiu sobre la societat xarxa a la Catalunya contemporània a partir de models de treball participatiu.

El projecte s’ha concebut com una eina que utilitza les possibilitats que ofereixen les tecnologies digitals per a proporcionar una metodologia que facilita la participació personal en la construcció de coneixement col·lectiu de forma cooperativa i en xarxa.

Utilitza bàsicament representacions cartogràfiques centrades en Catalunya, relacionades a bases de dades complexes i altres recursos gràfics, per a fer intel·ligibles les dades que posen de manifest la pluralitat i la diversitat de la població, tal com es troba distribuïda pels 947 municipis; les xarxes amb les quals es vinculen els diferents col·lectius que els integren, dins i fora de Catalunya; i explicacions sobre els itineraris vitals personals, construïdes amb fotografies i altres documents digitalitzats, que permeten explicar i posar de manifest que la diversitat de capacitats, necessitats, experiències i expectatives, no afecta només al “altres” sinó a cada persona i a cada col·lectiu.

Fem servir, doncs, Internet com a eina i com a metàfora per a proporcionar unes coordenades metodològiques i una varietat d’informacions expertes que permeten construir un humanisme plural fet de continuïtats i possibilitats d’introduir canvis.

El programa RecerCaixa és una iniciativa conjunta de l’Obra Social, “la Caixa” i l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) que dóna suport als professionals que investiguen a les universitats i als centres de recerca de Catalunya i atrau investigadors d’arreu donant suport als projectes més innovadors.