Notícies

Presentació del Mapa de les bones pràctiques de la comunicació pública local a Catalunya

dilluns, 7 de maig de 2012
Banner-bones-practiques-200x102p

En el marc de la Jornada sobre Periodisme per la Ciutadania Plural i Llei de Transparència, presentem el Mapa de les bones pràctiques de la comunicació pública local a Catalunya.

El dilluns, dia 7 de maig de 2012, a la seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya es realitza aquesta jornada, on es tractará sobre els canvis que necesita la práctica del periodisme en relació a la transparència informativa de les institucions públiques y es presentara una eina web desenvolupada pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per la Ciutadania Plural de la UAB, que permet avaluar els recursos que els ajuntaments ofereixen als seus webs per fer efectius els drets regulats per aquesta llei, i la participació ciutadana en el control democràtic.

En aquest Mapa publiquem una primera avaluació quantitativa dels recursos que ofereixen als seus webs els ajuntaments per informar de les actuacions dels representants polítics, al govern i a l’oposició. Mostrem també les preguntes i les dades de la nostra recerca que s’ha basat en el Decàleg de Bones Pràctiques de la Comunicació Local Pública que vam elaborar l’any 2003.

Volem així que els representants polítics i tècnics tinguin una guia de les actuacions que poden incorporar o millorar. I posem de relleu les Bones Pràctiques de la Comunicació Pública Local a Catalunya per tal que serveixin de model del que es fa i es pot fer.

Amb aquest Mapa volem promoure, a més, la cultura del treball cooperatiu per a la construcció de coneixement col·lectiu. Per tant, desitgem rebre aportacions per millorar-lo i convertir-lo en un model de periodisme polític per a la participació efectiva de la ciutadania plural en el control democràtic.